ایمیل : info[@]yektafarayand.com

زمان پاسخگویی : 9 صبح تا 17 عصر

شماره تماس : 02188504762

تلفن : 02188749270

تگزاپن

تگزاپن

تگزاپن چیست ؟

تگزاپن یا تگزاپون که نام تجاری سدیم لوریل اتر سولفات (SLES) است، شوینده سطحی ملایم است که به شکل خمیری نیمه شفاف، سفید و یا زرد رنگ است؛ بوی ملایمی دارد و در بازار با غلظت های 30 و 70 درصد یافت می شود. این ماده از جمله مواد فعال سطحی آنیونی یا سورفکتانت آنیونی است.

 

 

سدیم لوریل اتر سولفات چیست ؟

سولفات لاریل سدیم (SLS) یا ﺳﺪﯾﻢ دودﺳﯿﻞ ﺳﻮﻟﻔﺎت (SDS) یا سولفات لوریت سدیم یا سدیم لوریل اتر سولفات (سولفات لاریل اتر سدیم (SLES)) با فرمول شیمیایی NaC12H25SO4  رایج ترﯾﻦ ﺳﻮﻟﻔﺎت‌ ﺳﻄﺢ ﻓﻌﺎل آنیونی (مواد فعال سطحی آنیونی) است که دارای قدرت زیادیست و جزء سورفکتانت ها محسوب می شود.

این ماده عضو خانواده آلکیل اتر سولفات هاست و از طریق ترکیب یک الکل چرب ( به عنوان مثال روغن نارگیل) با اکسید اتیلن ( اتوکسیل کردن) سپس سولفوناسیون  و در آخر تبدیل کردن به نمک سدیم به دست می آید.

سدیم لوریل اتر سولفات  عامل موثری در کف کردن شوینده هاست و از آن جا که ارزان قیمت بوده که به صورت وسیع و گسترده در تولید شویندها و پاک کنندها استفاده می شود. این ماده با تولید کف سبکی موجب حذف چربی موجود در سطح پوست می شود. تحقیقاتی در استرالیا و آمریکا بر روی تگزاپن صورت گرفته است که نشان دهنده این است که این ماده برای انسان مشکلی ایجاد نمی کند.

تگزاپن، خمیری کف کننده است و معمولاً با درصد وزنی70  تولید می گردد. از تگزاپن در تولید اکثر شوینده های بهداشتی هم چون صابون، مایع دست شویی، شامپو ها، مایع ظرف شویی، خمیر دندان و ... و نیز در شوینده های صنعتی استفاده می شود.

این ماده خاصیت کف زایی خوبی دارد. این در حالی است که کف آن سبک و حالت کرمی ندارد و در مجاورت چربی ها از بین می رود و به راحتی در آب های سخت و معمولی با کف زیاد حل می شود و با افزودنی های دیگر سازگار است. موجب تحریک کنندگی پوست می شود و ساختمان دو لایه چربی در پوست را آسیب می زند و تبخیر نامحسوس پوست را افزوده و باعث خشکی آن می گردد. در نتیجه در صورت همراهی این ماده با دیگر مواد فعال سطحی آنیونی، آمفوتریک و غیر یونی کیفیت و میزان کف کنندگی و شویندگی در سطح مطلوبی فراهم می شود.

کاربرد تگزاپن:  

تگزاپن ترکیبی امولسیون کننده، پف دهنده، تسریع کننده انحلال و کف کننده است. ازین رو این ماده در صنایع شوینده، آرایشی و بهداشتی و مواد غذایی کاربرد دارد. تگزاپن در اکثر شوینده ها هم چون مایع ظرفشویی و پاک کننده های صنعتی (کف شورها، مایع کارواش، برطرف کننده روغن) و در بیش از 90% مواد بهداشتی و پاک کننده بدن نظیر کرم و لوسیون، شامپو، صابون، خمیر دندان، مایع کف کننده و پاک کننده و جز مواد اولیه آرایشی، بهداشتی و دارویی است.

تگزاپن در تولید بتن نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

 انواع تگزاپن:

دو نوع تگزاپن در بازار یافت می شود:

  • تگزاپن صدفی
  • تگزاپن معمولی

 

 تگزاپن صدفی درصد خلوص پایین تری دارد و در تولید محصولات کدر و صدفی (شوینده هایی که حالت براق و غیر شفاف دارند) هم چون شامپوهای بدن و سر، مایع دستشویی، صابون ها به کار برده می شود.

تگزاپن معمولی که به N70 نیز مشهور است، درصد خلوصی معادل ۷۰ درصد وزنی را داراست. از تگزاپن معمولی که به صورت خمیری بسیار ویسکوز است در تولید مایعات شوینده ی شفاف استفاده می شود. این نوع از تگزاپون در هنگام مخلوط شدن با آب به سختی حل شده و در ابتدای مخلوط شدن ویسکوزیته ی آن بسیار بالا می رود.

خواص شیمیایی تگزاپون:

 از آن جا که این ماده دارای pH کاملاً خنثی است، در فرمول های رنگ به راحتی قابل استفاده بوده و بر ویسکوزیته و دیگر خواص فرمول ساخته شده رنگ تأثیری ندارد.

فروشندگان غیر معتبر تقلب هایی در فروش تگزاپن انجام می دهند و با افزودن مقداری الکل و مواد دیگر درصد خلوص آن را کم می کنند و به جای تگزاپن N70 به فروش می رسانند. حتی گاهاً تگزاپون تاریخ مصرف گذشته را با تگزاپن مرغوب مخلوط کرده و به فروش می رسانند. این نکته را مد نظر داشته باشید که تگزاپن مرغوب باید حالتی مثل یک خمیر نسبتاً شفاف و یک دست را داشته باشد.

تگزاپون در شرایط معمولی تا یک سال قابل نگهداری است. که توصیه می شوددر این مدت از یخ زدگی محافظت شود.

 فیلم انحلال تگزاپن زیر 10 دقیقه

 

فروش تگزاپن:

شرکت یکتا فرایند آپادانا آمادگی خود را جهت دریافت سفارش‌ های خریداران به‌ صورت آنلاین از طریق وب‌ سایت خود، و ارائه بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت تگزاپن در اسرع وقت اعلام می دارد. 

خرید تگزاپن:

برای خرید تگزاپن به صورت عمده لطفا فرم ثبت سفارش را پر کنید یا با همکاران ما تماس بگیرید.

محصولات بیشتر در این دسته: (قبلی) هاردنر بوراکس (بعدی)

نظر دادن